Handtherapie: UPtoDATE - peesletsels

Handtherapie: UPtoDATE - peesletsels

Tijdsduur: 1 lesdag
Datum cursus: Vrijdag 25 november 2022
Niveau: Post HBO
Doelgroep: Fysiotherapeuten
Docenten: Stijn Vangheluwe & Maarten Stragier

Stijn Vangheluwe is gespecialiseerd musculoskeletale kinesitherapeut, afgestudeerd aan de KU Leuven in 2002 (Lic. Kinesitherapie en G.G.S. Manuele Therapie). Hij is praktijkeigenaar van de gespecialiseerde ‘Praktijk voor Kinesitherapie’ in Dadizele (België). Zijn basisopleiding was pas een aanzet om zich nadien verder intensief bij te scholen & te verdiepen in de literatuur. Onder andere handrevalidatie is door de jaren heen steeds meer een interessegebied geworden. Zo verzorgt hij reeds 6 jaar samen met collega Maarten Stragier de opleidingen zoals hierboven beschreven.

Maarten Stragier is licentiaat kinesitherapie en revalidatie, afgestudeerd in 2002 aan de Universiteit Gent (België). Hij is reeds 19 jaar actief in zijn groepspraktijk ‘Kinepraktijk Move 2+’ in Lichtervelde (België). Aansluitend op de opleiding kinesitherapie & revalidatie volgde hij de 2-jarige opleiding Manuele Therapie (VWMT). Door de jaren heen volgde hij verschillende intensieve cursussen en kortere bijscholingen telkens in het domein van de musculoskeletale kinesitherapie. De laatste 9 jaar specifieker binnen de handrevalidatie. Reeds 6 jaar verzorgt hij samen met collega Stijn Vangheluwe de module ‘peesletsels’ bij de post-graduaatopleiding handrevalidatie aan Universiteit Gent, en ook de 1-daagse opleiding ‘peesletsels’ bij Smarteducation.

Stijn en Maarten zijn beiden 'Certified Belgian Handterapist'.

Cursusbeschrijving:
Deze 1-daagse opleiding ‘Handrevalidatie : UPtoDATE – peesletsels’ is een basisopleiding waarbij geen voorafgaande kennis vereist is. We starten vanuit de relevante anatomie en we behandelen zowel flexor- als extensorpeesletsels. Het behandelen van hand- & polsletsels vraagt gespecialiseerde kennis & aanpak, vandaar deze specifieke module. Hierbij worden de relevantste en belangrijkste up-to-date handtherapeutische kennis en praktische skills aangeleerd. Na deze opleidingsdag ben je in staat om peesletsels van de hand, op basis van de best evidence based kennis, te behandelen.

Programma:

1. 09.00-10.30 uur: Theorie flexorpezen (relevante anatomie/weefselherstel/operatie)
2. 10.30-10.45 uur: Pauze
3. 10.45-12.45 uur: Praktijk flexorpezen (onderbouwing revalidatie/richtlijn/casus)
4. 12.45-13.30 uur: Lunch
5. 13.30-15.30 uur: Praktijk flexorpezen + theorie extensorpezen (relevante anatomie/operatie)
6. 15.30-15.45 uur: Pauze
7. 15.45-16.30 uur: Praktijk extensorpezen (revalidatie/casussen)

Doelstelling:
Na deze opleidingsdag bent u in staat om peesletsels van de hand, op basis van de best evidence based kennis, te behandelen.

Cursus: Handtherapie: UPtoDATE - peesletsels
Locatie: Van der Valk Hotel Veenendaal
Bastion 73
3905 NJ Veenendaal
Parkeren: Gratis
Tijdstip: 09:00 - 16:30
Studie uren: 6 contacturen
KNGF-punten: 6 punten voor de register Algemeen en Keurmerk
Prijs: €299,- vrijgesteld van BTW, incl. lunch, frisdrank, koffie, thee en cursusmateriaal

Cursusaanbod

Contact

Voor vragen en/of opmerkingen staat ons team altijd voor u klaar!

Contact